Tarihçe

Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, 4 Temmuz 1995 tarihinde 95/7044 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Marmara Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olup, Türkiye'de Finans alanında eğitim veren ilk 4 yıllık okuldur. İlk öğrencilerini 1996 ÖYS sınavı ile alan Yüksekokul, 1998 yılından itibaren öğrenci kabulünü ÖYS sınavı ile ancak bölüm bazında yapmıştır. Yüksekokul, İlk mezunlarını 2000 yılında vermiştir.

Bankacılık, Sermaye Piyasası, Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri olmak üzere dört bölümde öğretim veren Yüksekokul, sektöre teorik ve uygulamaya dönük bilgilere sahip nitelikli uzmanlar ve yönetici adayları yetiştirmektedir. Bölümlerde genel olarak ilk iki yıl temel dersler (ekonomi, maliye, işletme, matematik ve hukuk gibi), son iki yıl ise bu derslere ilaveten sektörel uzmanlık dersleri verilmektedir. Bu nedenle de, dersler alanlarında söz sahibi seçkin bir akademik kadronun yanı sıra finans sektörünün deneyimli uzmanlar tarafından da verilmektedir.

Öğrenciler, mezun olmadan önce sektörü tanımaları, sahip oldukları bilgilerini sektörde kullanarak eksiklerini tespit etmeleri ve sektörle ilişkilerini geliştirebilmeleri için isteğe bağlı olarak staj yapabilirler.

08.03.2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu kapatılarak yerine Finansal Bilimler Fakültesi kurulmuştur. Fakültemiz Türkiye’de finans alanında lisans eğitimi veren ilk ve tek Finans Fakültesidir.

Bu sayfa Finansal Bilimler Fakültesi tarafından en son 28.11.2023 12:59:51 tarihinde güncellenmiştir.